Spring naar content

Nieuws

Het Groot JOBi Ontbijt 2024

28 juni 2024

WAT EEN INSPIRERENDE OCHTEND TIJDENS HET ‘GROOT JOBi ONTBIJT’!

Samen met meer dan 80 sponsoren en partners genoten we van een voortreffelijk ontbijt bij Restaurant Blossem. Het hoogtepunt van de ochtend was het aangrijpende verhaal van Stella de Swart, auteur, spreekster en ervaringsdeskundige, die ons meenam in haar persoonlijke strijd tegen armoede en vooroordelen.

Het Groot JOBi Ontbijt onderstreept het belang van gezonde ontbijtjes waarmee 370 Bredase basisschoolkinderen hun dag kunnen starten. De ambitie is om 95% van de financiële middelen te besteden aan de missie ‘Zonder Honger Naar School’ en de kerndoelstelling ‘Verzorgen van Gezonde Ontbijtjes’, is alléén mogelijk dankzij de steun van Bredase bedrijven.
Deze bedrijven helpen de kosten laag te houden door bijvoorbeeld magazijnruimte beschikbaar te stellen, de website te bouwen, de financiële administratie te voeren en de jaarrekening op te maken.

Daarnaast zijn er Bredase ondernemingen, organisaties en particulieren die geld doneren of sponsoracties organiseren. Én de tientallen vrijwilligers die iedere week klaarstaan om ervoor te zorgen dat de kinderen hun dag kunnen beginnen met een gezond ontbijt.

De impact die we samen hebben, is enorm. Uit evaluatiegesprekken met ouders blijkt dat bijna 60% van de kinderen vrolijker is, beter presteert op school, meer vriendjes heeft, meer beweegt, beter slaapt en dat het beter gaat met het gezin. Daar doen we het voor!

Er zijn zeker ook uitdagingen voor de komende jaren 2025-2026:

  • Structureel kunnen meten van impact en het vergroten van zelfredzaamheid door regelmatige evaluaties met ouders.
  • Voldoende financiële dekking en voldoende vrijwilligers om rekening te houden met een groei naar 600 kinderen.

Mijn oproep aan Bredanaars: laten we gezamenlijk blijven werken aan gelijke kansen en een betere toekomst voor de jonge kinderen van Breda. Neem contact met mij op als je wilt weten HOE je kunt helpen.

LAST BUT NOT LEAST: Mijn oprechte dank aan Lars Dorst, Desiree Leijdens en het geweldige team van Restaurant Blossem voor hun gastvrijheid. En een hele speciale dank aan An van Dixhoorn, Isabel Schol en Anneke Stins voor de vlekkeloze organisatie.