Spring naar content

Nieuws

JONGEREN IN STRIJD TEGEN ARMOEDE!

27 mei 2024

Hoe kan een kleine groep gemotiveerde jongeren het verschil maken in de strijd tegen armoede?

Armoede is een groot probleem, zelfs hier in Breda. Het is hartverscheurend dat er naar schatting zo’n 900 kinderen zonder ontbijt naar school moeten. Dit raakt ons als gemeenschap diep.

Dankzij de inzet van Rosalie, Veerle, Isolde, Carmen en Saartje, scholieren van Markenhage is er  een mooi bedrag opgehaald, waarmee we een aantal Bredase kinderen van een gezond ontbijt kunnen voorzien. Dit betekent niet alleen een gevulde maag, maar ook betere leerprestaties en ontwikkelingskansen voor deze jonge kinderen.

Deze vijf scholieren hebben bewezen hoe krachtig saamhorigheid en betrokkenheid kunnen zijn. Hun acties hebben niet alleen geld ingezameld, maar ook het bewustzijn rondom dit belangrijke probleem vergroot. Ze hebben laten zien dat de jeugd van vandaag echt een verschil kan maken.

Namens JOBi en alle kinderen die dankzij jullie hulp een beter begin van hun dag krijgen, willen we jullie vanuit de grond van ons hart bedanken. Jullie inzet en enthousiasme zijn echt inspirerend.

Blijf samenwerken, blijf je inzetten voor een Breda waar ieder kind gelijke kansen krijgt en een gezonde start van de dag kan maken.